Prvi trening u neobičnim uvjetima čeka Dinamo, a poseban je to test za novog trenera

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Prvi je radni dan novog trenera Dinama, Igora Jovićevića, no ovaj je početak daleko drugačiji nego početak njegovih prethodnika, prenose Sportske Novosti. Naime, treninzi ovog kluba, sukladno mjeramam Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo odvijat će se po posebnim mjerama.

Modri će trenirati na dva terena odjednom, isti sportaši uvijek treniraju s istim trenerima što znači da Jovićević danas, a i narednih dana neće u potpunosti upoznati sve igrače. Budući da je u tijeku pandemija koronavirusa koja se prenosi kapljičnim putem, igrači ne smiju doći u doticaj jedan s drugim, što znači da treneri mogu zaboraviti na neke velike taktičke vježbe, ali igrači mogu raditi s loptom.

Osim toga pazit će se tko i kako ulazi na stadion jer ipak velika je skupina ljudi tamo, fizioterapeuti, osoblje, igrači koji omogućavaju da se igra odvija. Isto tako, nema boravka u svlačionicama pa će se i na to morati naviknuti u Dinamu.

S druge strane, na treningu neće biti Amera Gojaka koji se tek vratio u Zagreb pa još mora biti u samoizolaciji. Nema ni igrača koji su na posudbama, PintaAtiemwenaAndrića, Kastratija i Karačića, a izostat će i Perić koji je ozlijeđen i radi po posebnom programu. No, oni čija se budućnost u Maksimiru razmatrala, recimo, Theophile-CatherineHajrović ili Moubandje trebali bi ipak danas startati s pripremama.

Svi ostali, plus još nekoliko igrača iz B momčadi, trebali bi od 10 sati startati s pripremama za nastavak sezone, a tek nam ostaje vidjeti koga će sve i B momčadi Jovićević uključiti.


“Sigurno da je ovaj način u grupama dobar način za uhodavanja i upoznavanje, interakcija je puno bliža. Mogu prenijeti neke svoje ideje, želim im se predstaviti prije kao čovjek nego kao trener, vjerujem da će me svlačionica prihvatiti i da će suradnja biti uspješna”, optimističan je Jovićević.

Komentari

loading...