‘PROŽIVJELI SMO NAJVEĆI HOROR ŽIVOTA’ Malenoj Lavi pojavila se rijetka nuspojava lijeka koji je primila: ‘Bilo je traumatično, jako smo se prepali’

Foto: Zagreb.info

Petrunjela Petrušić, majka djevojčice Lave za koju je cijela Hrvatska skupila novac i pomogla joj da ode na prijekopotrebno liječenje u Ameriku, otkrila je novosti u vezi stanja malene. Lijek je primila, no onda su se pojavile komplikacije, odnosno rijetka nuspojava lijeka koji je primila.

‘GOTOVO JE…’ Mama objavila nove fantastične vijesti za malenu ratnicu Lavu

”Neki od vas imaju oko sokolovo pa su primjetili ili osjetili da nešto nije kako treba. Nekoliko dana nas nije bilo. Lava je nakon doziranja uz sve nove napretke dobila i nuspojavu Zolgensme koja se zove TMA trombocitopenija. Ona. Posebna kao i uvijek. Nije ušla u onih 98 % koji kao nuspojavu imaju jetrenih problema, ali zato je ušla u onu – četvrto dijete na svijetu s ovom nuspojavom nakon doziranja genskom terapijom Zolgensmom”, otkrila je Petrunjela.

Četiri su dana proveli u bolnici. ”Bilo je traumatično i jako smo se prepali, osijedili i zabrinuli – ali sad smo već doma i dobro smo. Ona je dobro! Najgore je prošlo, a sad možemo u nove pobjede. Još jači, mudriji, pažljiviji i zahvalniji nego ikada”, napisala je na društveni mrežama uz fotografiju Lave u bolnici.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Petrunjela Petrušić (@zaratniculavu)

”Njezin krvni nalaz u petak pokazao je da su jetreni enzimi u savršenom redu, ali njezini trombociti su bili životno ugrožavajuće niski. Razina tromobica bio je razlog dolaska na hitni prijem i zaprimanja na isti. Njezin neurolog dočekao nas je već na hitnoj i sve prošao zajedno s nama. Nije nas ostavio same. Odmah mi je rekao o čemu se radi, ali da je to nuspojava koju kod Lave nije očekivao jer, dapače, njezini trombociti su prije doziranja bili čak i povišeni”, otkrila je dalje detalje drame koja je sve zabrinula.

Dodala je da su zahvalni što su odabrali bolnicu u Americi i liječnika Shieha koji je brzom reakcijom Lavi spasio život. Djevojčica je u subotu završila na transfuziji, a već nedjelju nalazi su bili dobri.

”U petak smo živjeli svoju najveću horor priču života. U ponedjeljak smo disali jednim novim plućima, zahvalni do nema da smo baš tu gdje jesmo s liječnicima s kojima jesmo”, zaključila je mama malene Lave.


Komentari