‘PROTEST’ UHIĆENOG TRNJANINA: ‘Ne, ovo nije ured generalnog direktora Hrvatskie vode’

Foto: Facebook/Trnje - na posljednjoj liniji obrane

Nakon poplava koje su pogodile Zagreb uslijed oluje 24.7. ne smiruju se reakcije nezadovoljnih građana koji za dobar dio štete krive, između ostalih faktora, i navodni nemar Hrvatskih voda.

Najveći revolt protiv ove kompanije uzrokovala je vijest o uhićenju trnjanina Tihomira Blagusa, nakon što je provalio u objekt Hrvatskih voda te podigao ustavu koja je vodu na koncu odvela u Savu.

Njegovi sugrađani odmah su ga prozvali herojem koji je spasio kvart, no Hrvatske vode i zagrebačka policija ‘čestitali’ su mu tako što su ga priveli u policijsku postaju. Snimka nasilnog uhićenja samo je još više probudila gnjev izmučenih zagrepčana.

Kao reakcija na opisane događaje uslijedio je svojevrsni performans Blagusa, koji je objavljen na Facebook stranici ‘Trnje – na posljednjoj liniji obrane’. Osvanula je fotografija njega kako sjedi u ‘hrpi smeća’.

“Ne, ovo nije ured generalnog direktora Hrvatske vode Zorana Đurokovića. Ne, ovo nije ured direktora zagrebačkog Vodovoda i odvodnje Marina Galijota. Ovo je ‘ured’ Tihomira Blagusa, koji stoluje u vlastitom otpadu, u uništenom namještaju koji mu je uzrokovala poplava. Ovo je u biti slika i prilika Hrvatske”, napisali su uz fotografiju.


Komentari