‘PROTEINI’ U JELU I KILOMETARSKE GUŽVE Zagrebački studenti nezadovoljni menzom: ‘Ne plutaju samo prilozi u ulju, tu se nađe i flora i fauna’

Foto: Facebook SC Radić

Novi sustav naplate obroka u studentskoj menzi, zadaje glavobolje zagrebačkim studentima. Riječ je novom sustavu blagajni, koji se, kako tvrde iz Studentskog centra Zagreb, odvija postupno “jedan po jedan restoran u cijeloj državi, tako da trenutno ISSP poslužuje i stare i nove blagajne, što dodatno usporava rad”. Novi software uveden je prije mjesec dana.

Studenti u redu za obrok čekaju i do 45 minuta

“Svi restorani trebaju prijeći na novi sustav do 1. svibnja pa se time očekuje smanjenje trajanja transakcija. Uzrok sporog provođenja cijelog procesa je i privikavanje djelatnika restorana na nove verzije konkretnih aplikacija na blagajnama te se očekuje da će se i s tog aspekta trajanje skratiti nakon perioda privikavanja”, objašnjavaju iz zagrebačkog SC-a.

Za vrijeme te “prilagodbe”, studenti u domu Stjepan Radić požalili su se da u redu za obrok čekaju i preko 45 minuta. S obzirom na to da je situacija postala neizdrživa, na zahtjev Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu te u suradnji s Domskim odborima SD Stjepan Radić i SD Cvjetno naselje otvorila se druga linija za večeru na Savi.

Upozoravaju i na lošu kvalitetu jela

No, nisu samo gužve problem studenata na Savi. Naime, pojedini studenti nisu oduševljeni kvalitetom obroka. Iako je cijena i više nego prihvatljiva, to ne opravdava pronalaženje kukaca u jelima, koje u šali nazivaju proteinima.

“Dobijete meso koje je gotovo uvijek preslano ili nezasoljeno, prilozi koji plutaju u ulju, ali ne plutaju samo prilozi nego se tu našla i različita flora i fauna, metalni dijelovi, različiti šarafi, znale su se naći gusjenice, čak i puževi, gliste i slične stvari”, požalio se student Hrvoje V. za RTL.

Studentu Ivici pak smeta što su obroci jednolični, a Matea upozorava da djelatnici u kuhinji ne znaju što je to gluten:

“Intolerantna sam na gluten, meni se dva puta dogodila da me gospođa koja radi u kuhinji koja je zadužena za prehranu pitala što je to gluten”.

Ravnatelj ističe da su njegova vrata uvijek otvorena

Sve nepravilnosti studenti mogu prijaviti ravnatelju SC-a Mirku Božnjaku, a on naglašava da student može sudjelovati i u nadzoru ako želi.

“Mi smo prijavili, mnogi od nas su bili kod njega, pričali su i upraviteljem prehrane i s raznim upraviteljima. Svi kažu da će se riješiti, onda kada se to ne riješi govore da to nije u njihovoj nadležnosti i samo vrte priču u krug”, upozorava student Kristian.


Komentari