Sastanak socijalnih radnika i Plenkovića: Žurno krenuti u rješavanje problema!

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Završio je sastanak premijera Andreja Plenkovića i ministrice socijalne politike Nade Murganić sa predstavnicima Udruga socijalnih radnika. Premijer je izrazio žaljenje spomentim događajem i najavio rješavanje tekućih problema s kojima se susreću socijalni radnici.

Kroz dijalog dogovorili su se kako je potrebna izmjena kaznenog zakona u kojima bi socijalni radnici imali status službene osobe. Druga stavka je podizanje fizičke zaštite u socijalnim centrima kako bi se ovi nemili događaji u potpunosti spriječili. Treće je bolja komunikacija i suradnja međuresornih ministarstava i institucija te unaprijeđenje političkih akata kako bi se ubrzala procedura rješavanja slučajeva. Udruga je najavila kako je ova izmjena kaznenog zakona pri kraju te se očekuje implementacija, dok su i najavili žurno rješavanje problema koji su nastali.

Nakon tragičnog ubojstva socijalne radnice Blaženke Poplašen jučer u Đakovu, danas su socijalne radnice organizirale mirni prosvjed pred Ministarstvom socijalne politike i mladih. Sve odjevene u crninu, okupile su se pred Ministarstvom u 12:10, točno 24 sata nakon nemilog događaja u Đakovu.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Premijer Andrej Plenković i ministrica demografije, mladih i socijalne politike Nada Murganić primit će u 12.30 sati u Vladi predsjednika Komore socijalnih radnika Antuna Ilijaša te predstavnike Udruge socijalnih radnika i Sindikatom zaposlenih u djelatnostima socijalne skrbi.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Izjavile su kako nemaju nikakvu zaštitu, a samo pokušavaju pomoći ljudima. Upozoravaju da su u teškom položaju te traže ostavku ministrice Nade Murganić.

Ovo nije prvi put da je nada Murganić pod pritiskom socijalnih radnika. Tražili su promjene već prije kada je na Pagu otac bacio dvoje djece kroz balkon.

Komentari