Prosvjed liječnika i sestara ispred KB Dubrava: ‘Nitko iz covid centra nije izašao anoreksičan, to su sramotne izjave’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Ispred KB Dubrava u Zagrebu danas se oko podne okupilo nekoliko desetaka liječnika i medicinskog osoblja bolnice, koji su na taj način iskazali svoje nezadovoljstvo situacijom i apelirali na pomoć.

Podsjećamo ovih dana medijske stupce KB Dubrava puni zbog pisma liječnice koje otkriva alarmantno stanje u bolnici, a jučer je nakon inspekcije smijenjeno Upravno vijeće, a novi predsjednik vijeća je Silvio Bašić, pročelnik Zavoda za neurologiju.

Tijekom prosvjeda Bašić se obratio liječnicima i sestrama.

“Ovo ne može biti samo covid bolnica, osoblja nema, svi se bore s virusom, od njega ne bježimo, ali mislimo da nije u redu da jedina bolnica u Zagrebu koja pokriva enormno područje postaje covid bolnica. Gdje će naši pacijenti koji su ne-covid? Apeliram na nekoga tko može to promijeniti, ne zanima me tko je na vlasti, jako se borimo. Ne može samo jedna kuća participirati u liječenju covid pacijenata, svaka bolnica mora dati svoj obol”, za N1 izjavila je medicinska sestra Verica Šeb koja je sudjelovala u prosvjedu.

Kako se sve više govori o tome da pacijenti u bolnici leže goli i gladni, Šeb je odlučila prokomentirati glasine.

“Ne želim puno komentirati napise, ali teško je. Zar mislite da su pacijenti gladni, žedni i goli u ovakvoj bolnici? Nitko iz covid centra nije izašao anoreksičan, to su sramotne izjave. Postoje problemi jer to je preveliki pogon. To su sad dvije bolnice u jednoj. Najavljivano je da ćemo dobiti pomoć, zahvaljujem svima koji su dobrovoljno došli pomoći”, rekla je.

Njezin kolega Ivan Spajić složio se s navedenim, te dodao: “Ovo je prešlo sve mjere. Trebali bi svi zajedno podijeliti taj posao.”

 


Komentari