PROGLAŠEN KRIVIM Student završio na sudu jer nije nosio zaštitnu masku na proslavi rođendana u Ilici

Ilustracija, Foto: Pixabay

Nepoštivanje epidemioloških mjera obilo se o glavu 26-godišnjem studentu iz Zagreba. On se zatekao sa još 16 osoba na proslavi prijateljevog rođendana u stanu u Ilici. Bilo je to u travnju prošle godine, dok su epidemiološke mjere još bile na snazi.

Dok je trajala proslava, netko od susjeda je oko 2 sata u noći pozvao policiju zbog okupljanja koje nije bilo dopušteno. Mateo je prijavljen jer na rođendanu nije nosio masku, premda je morao.

“Točno je da sam zatečen u stanu u Ilici jer sam došao svom prijatelju čestitati rođendan, ja sam zaista samo došao i čestitao mu rođendan. Nisam imao masku jer nisam se niti mislio zadržavati i u tom momentu je došla policija.

Dakle, zatečen sam odmah po dolasku bez maske što mi je bilo strašno, jer je to meni studentu užasno velika kazna, a ja u stvari nisam tamo bio, niti se družio s ljudima, već samo došao čestitati rođendan”, branio se Mateo na sudu, piše Danica.

Proglašen krivim

Prekršajna sutkinja ovih ga je dana proglasila krivim jer je utvrđeno da se nalazio kao gost privatnog okupljanja proslave rođendana, na kojem je bilo prisutno 16 osoba, a pritom nije nosio masku za lice ili medicinsku masku.

Student je umjesto novčane kazne, zaradio samo opomenu jer je sutkinja zaključila kako je “prekršaj, s obzirom na okolnosti pod kojima je učinjen, neznatnog značenja, te prekršajem nisu nastale teže posljedice”.

Presuda je pravomoćna i na nju nitko nema pravo žalbe: ni policija koja je podnijela prekršajni nalog, ni student.

Prijetila mu je kazna od 500 kuna, a organizatoru proslave od 5000 do 10.000 kuna.

Komentari