Prof. dr. Mario Zovak, inficiran COVIDOM-19, odvojen od kolega i obitelji, iz samoizolacije poručuje: Ovo je ratna situacija! 

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Vrsni kirurg i ravnatelj druge najveće bolnice u Hrvatskoj, Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, u narodu poznate kao «Vinogradska»,  prof. dr. Mario Zovak, od prekjučer je pozitivan na COVID-19.

Nalazi se u samoizolaciji u unajmljenom stanu, a s publikom Zagreb.Infa otvoreno dijeli sve o situaciji u kojoj se našao, simptomima, o tome kako podnosi odvojenost od obitelji, kako i dalje ravna kompleksnim sustavom, što za njega znači samoća i kako se bori s izolacijom, te daje, iz prve ruke, preporuke svima koji su u istoj situaciji ili će tek u nju doći, čime zaokupiti misli i što učiniti da vrijeme u samoizolaciji prođe ne samo bez posljedica i kao gubljenje vremena već kako se te dane i tjedne može obogatiti i ispuniti sadržajem.

Zatim, kako se ponašati  i što učiniti ako ćete trebati liječničku skrb, posebno ako trebate hitan prijem u neku od bolnica? I, na kraju, daje odgovor kad očekuje vrhunac širenja zaraze u Zagrebu i Hrvatskoj.

U ime redakcije i naše publike, zahvaljujemo prof. dr. Zovaku na otvorenosti tijekom ovog razgovora te mu želimo brzo i potpuno ozdravljenje:


Komentari