Prodavali tuđe nekretnine te zaradili 2,7 milijuna kuna: Prilikom uhićenja povrijedili policajca

ILUSTRACIJA / PUZ

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom, 24-godišnjakom i 42-godišnjakinjom radi sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“ zajedno s još dvije muške i jednom ženskom osobom na štetu pet osoba. Ukupna materijalna šteta iznosi 2,7 milijuna kuna.

Naime, tijekom mjeseca svibnja 2019. godine, osumnjičeni su prema unaprijed uhodanoj shemi, a s ciljem pribavljanja imovinske koristi, prevarili oštećene, te su im za iznos od 110.000 eura prodali zemljište sa nekretninom u vlasništvu 49-godišnjaka, na području otoka Vira bez znanja stvarnog vlasnika u čije ime su se predstavili.

Također su tijekom mjeseca svibnja 2019. godine lažnim prikazivanjem činjenica u ime stvarnog vlasnika, oštećenima prodali još jednu nekretninu na području Grada Zagreba u vlasništvu 71-godišnjakinje za iznos od 250.000 eura.

Prilikom uhićenja 24-godišnjaka na području Grada Zaprešića, njegov brat 22-godišnjak s kojim je bio u društvu, počinio je kazneno djelo prisila prema službenoj osobi na način da se zaključao u svoj BMW te upalio motor te udario policijskog službenika, a nakon navedenog osumnjičeni je vozilom pobjegao.

Policija ga je neposredno nakon navedenog događaja pronašla na području Zaprešića i uhitila. Provedenom pretragom osobnog automobila kojim se koristio, pronađen je pištolj crvena zastava koji je osumnjičeni ilegalno posjedovao te protiv istog slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je doveden pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava. Liječnička pomoć pružena je policijskom službeniku i utvrđeno je da je lakše ozljeđen.


Komentari