PROCURULI DETALJI BUDUĆEG KOMPLEKSA U MAKSIMIRU: Evo kako bi u budućnosti mogao izgledati stadion Modrih!

FOTO: GNK Dinamo

U današnje izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg, otkriveno je kako bi trebao izgledati i što će sve nuditi budući kompleks u Maksimiru.

Prema pisanju dnevnika, koji je u posjedu dokumenta raspisanog na 70 stranica, stoji kako će kapacitet novog stadiona biti od 28.000 do 30.000 gledatelja, a sva mjesta trebala bi biti sjedeća i natkrivena. Pet posto mjesta rezervirano je za osobe s invaliditetom.

U nastavku pišu kako teren za igru mora biti točno dužine 105 m, širine 68 m, a sjedala za gledatelje moraju biti individualna, preklopna, pričvršćena, međusobno odvojena, oblikovana, numerirana, te imati naslon minimalne visine od 30 cm.

Semafor na stadionu imat će dva ekrana kako bi se gledateljima na svim sektorima osigurao nesmetani i relativno izravan pogled. Zapadna tribina (glavna) podijeljena je na gornju i donju tribinu ukupnog kapaciteta do 9000 mjesta.

Velik broj sanitarnih čvorova

Za gledatelje će biti osigurano 50 zahoda i 50 pisoara, ugostiteljski barovi, prva pomoć, a press loža imat će 500 natkrivenih mjesta.

Tribina Sjever podijeljena je na gornju i donju kapaciteta do 8000 mjesta, sva će mjesta biti natkrivena i sjedeća te će imati više ugostiteljskih objekata i kioska s hranom. Tribina Jug imat će dvije etaže kapaciteta do 6000 mjesta, od kojih je donja tribina sigurnosno posve izdvojeni sektor za gostujuće gledatelje.

Stadion Hitrec-Kacian bit će odvojen od novog stadiona,a  imat će tribinu za 4000 gledatelja.

Upravna zgrada Dinama bit će smještena izvan stadiona, uz klupski restoran, nogometnu školu, Internat Nogometne škole te centralnu medicinsku dijagnostiku. U objektu treba predvidjeti garažu za djelatnike, ukupno 50 mjesta.

Nogometna škola imat će 15 svlačionica za ekipe, šest za trenere, teretanu, sportsku dvoranu, dva bazena, ambulantu. U Internatu će biti 30 dvokrevetnih soba i 3 učionice.

Garaža Borongaj sa 2500 mjesta. Posebno osigurati oko 500 mjesta za vozila gostujućih navijača. Posebno osigurati oko 30 mjesta za autobuse gostujućih navijača.

Bazen Svetice ostaje na istoj lokaciji gdje je sad.


Komentari