PROCURILO NOVO IME: Ima li HDZ-ov potencijalni kandidat šanse za gradonačelnika Zagreba?

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

HDZ je na parlamentarnim izborima u srpnju ostvario povijesni rezultat za stranku u glavnom gradu, te je slijedom toga djelovalo sasvim logično da će već do sada predstaviti svog kandidata za gradonačelnika Zagreba, koji bi donio sigurnu prevlast u našoj metropoli. No, HDZ i dalje mudro šuti.

Uskoro, točnije 22. studenog birat će se nova vodstva unutar lokalne i županijske stranačke organizacije, čim su počela nagađanja da će doći do određenih promjenama vodstva koja više nemaju potporu ni članstva ni birača. Podsjećamo, na Skupštini HDZ je podržao Bandićev projekt Blok Kvatrić, što je izazvalo oštre reakcije zagrebačke oporbe.

U kontekstu kandidature na lokalnim izborima, Damir Vanđelić se spominjao kao jedan od mogućih kandidata za glavni grad. Inače, Vanđelić je na čelu Fonda za obnovu Zagreba, što bi mu zasigurno donijelo bodove kod glasaća, no odustalo se jer navodno nema prebivalište u Zagrebu, a prema Zakonu o lokalnim izborima kandidati moraju imati barem pola godine prebivalište u mjestu za kojeg se natječu.

Prema izvorima Večernjaka, zeleno svjetlo dobio je gradski zastupnik Mislav Herman koji bi uz potporu stranke trebao doći i na čelo zagrebačkog HDZ-a, čime bi postao i relevantan kandidat za gradonačelnika u svibnju iduće godine. Ipak, prema izvoru, Hermana se ne smatra konkurentnim kandidatom, čime se dovodi u pitanje je li HDZ-ov kandidat zapravo “prešutna” podrška Milanu Bandiću?!


Komentari

loading...