Procurili detalji stravičnog zločina u Sesvetama: Prepriječili mu put, pucali u njega te ga na kraju pretukli

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu  ispitalo je osumnjičenog 20-godišnjaka nakon stravičnog pokušaja ubojstva koje se dogodilo proteklog vikenda u Sesvetama.

Zbog sumnje na ubojstvo, pokrenuta je istraga protiv spomenutog mladića.

On se, naime, sumnjiči da je u subotu, 18. rujna, oko 16.35 sati u Sesvetama, zajedno s više nepoznatih muškaraca pokušao ubiti oštećenika.

Pokušao im pobjeći

Tako se sumnja da su on i više drugih muškaraca krenuli osobnim vozilima za oštećenikom koji se nalazio u taksi vozilu i prepriječili mu put. Kada je izašao iz vozila i potrčao prema obližnjem trgovačkom centru nastavili su ga pratiti.

Nakon što su ga sustigli, u više su ga navrata udarili vozilom, a zatim je jedan od njih i zapucao u oštećenika. On je zatim je pao na tlo gdje su ga muškarci nastavili udarati po glavi i tijelu, a potom su pobjegli s mjesta događaja.

Oštećenik je u navedenom događaju zadobio teške tjelesne ozljede te je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Određen mu pritvor

Sudac istrage prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.

Dodajmo kako je policija nakon događaja priopćila da je na obavijesni razgovor privedeno ukupno pet osoba koje su se dovodile u vezu s tim događajem. No kako je na tužiteljstvu završio samo 20-godišnjak, očito je da su ostali nakon ispitivanja pušteni jer vjerojatno nisu bili povezani s događajem.


Komentari