Procurile informacije iz sindikata: Sutra bi u štrajk trebale ići škole u Zagrebu

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Danas će u podne, na konferenciji za medije Nezavisnog sindikata zaposlenih u Srednjim školama Hrvatske i Sindikata hrvatskih učitelja, biti objavljeno u kojim će županijama u srijedu škole biti u štrajku, javlja N1.

No i prije službene objave, prosvjetnim krugovima procurila je informacija da u srijedu štrajkaju škole u  Zagrebu. “Poštovani učenici i roditelji, sindikalne podružnice školskog sindikata Preporod i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u XIII. gimnaziji su u štrajku u srijedu 16. listopada 2019.”, objavljeno je Facebook na stranici XIII. gimnazije u Zagrebu.

Isto je objavila i OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu. “Poštovani roditelji! Sindikati u obrazovanju najavili su štrajk u osnovnim školama Grada Zagreba za srijedu, 16. listopada 2019. godine. Za djecu roditelja koji nisu u mogućnosti organizirati boravak kod kuće, škola će organizirati čuvanje. Zahvaljujemo vam na razumijevanju i pozivamo vas da za sve druge informacije nazovete Tajništvo škole’, stoji u obavijesti.

Podsjetimo, danas se štrajk učitelja i profesora, te nenastavnog osoblja, održava u Osječko-baranjskoj, Šibensko-kninskoj te Istarskoj županiji.


Komentari