PROBLEMI U HV-U? U samo dva i pol mjeseca kod pet vojnika elitne postrojbe pronađen kokain

Foto: Nel PavleticPIXSELL

Zagrebačka policija prije nekoliko je dana kod civila pronašla kokain. No, ne bi to bilo ništa toliko čudno da se ne radi o pripadniku Zapovjedništva specijalnih snaga, najelitnije postrojbe Hrvatske vojske.

Policija je pronašla kokain dok je bio izvan službe. Pozvana je Vojna policija koja je utvrdila da je vojnik pozitivan na kokain. U posljednja dva i pol mjeseca to je već peti pripadnik ZSS-a kod kojeg je otkriveno da je konzument opojnih sredstava. U svih pet slučajeva utvrđeno je da je riječ o kokainu, piše Jutarnji.

Da je situacija u toj postrojbi alarmantna pokazala je i reakcija Ministarstva obrane i Glavnog stožera na prisutnost kokaina kod četvorice pripadnika u srpnju. Samo nekoliko tjedana nakon otkrića s dužnosti zapovjednika postrojbe smijenjen je brigadni general Perica Turalija.

Korištenje droge u Zapovjedništvu specijalnih snaga nije jedini slučaj. U kratkom vremenu otkrivena su još četvorica vojnika OS-a, a jedan je odbio testiranje. Jedan od prijavljenih bio je u Vojnoj policiji te radio na osiguranju visokih vojnih i državnih dužnosnika.

Nisu poznati ni razlozi smrti pripadnika OS-a koji je smrtno stradao izvan službe 30. rujna. Prema neslužbenim informacijama, on se vratio kući nakon stražarske dužnosti te je umro u snu.


Komentari