Privremeno neuporabljive zgrade, računa iz Holdinga riješit će se samo ako podnesu zahtjev

Facebook/Holding

Jedna od mjera gradonačelnika Milana Bandića za građane čiji su domovi oštećeni u potresu bilo je i obećanje da će isti građani biti oslobođeni mjesečne naknade Holdingu, no u travnju, građani su dobili račun na puni iznos, prenosi Večernji list.

Tada je objašnjeno kako se radi o računu za ožujak, a u ožujku, bar do 22. datuma, kućanstva su normalno funkcionirala i trošila. No, isti scenarij ponovio se i u svibnju pa su građani u Facebook grupi “Potres u Zagrebu – svi mi u centru” podijelili zabrinutost i upitali se, zar nije gradonačelnik rekao da će i oni koji žive u “žutim” zgradama osloboditi od plaćanja.

No scenarij se mijenjao jer gradonačelnik je prvo obećao da račune neće morati plaćati ni “crveni” ni “žuti”, a onda je nekoliko dana kasnije stigla odluka iz gradske uprave da se to odnosi samo na “crvene”.

Oporbeni vijećnik u Skupštini, HNS-ov Tomislav Stojak upitao je Holding o čemu se tu radi i dobio sljedeći odgovor:

“Svi vlasnici nekretnina koje su označene kao neuporabljive i koje se nalaze na popisu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, automatski ostvaruju pravo na navedene mjere. Oni, pak, koji žive u “žutim”, odnosno privremeno neuporabljivim zgradama, neće plaćati odvoz otpada, vodu i plin samo pod uvjetom da se nekretnina ne koristi, a pravo se ne ostvaruje automatski, već stanari moraju poslati zahtjev za izuzećem od slanja računa, i to za svaki mjesec koji se nekretnina ne koristi, a maksimalno šest mjeseci uzastopno”, objavio je Stojak u navedenoj grupi.

Stoga, kako vam Holding ne bi nastavio slati račune s visokim ciframa, dostavite broj vodomjera/plinomjera, broj obračunskog mjernog mjesta za vodu/plin, stanje vodomjera/plinomjera na dan predaje zahtjeva i ostale podatke na [email protected] ili zahtjev podnesite osobno u Holdingovom centru za korisnike u Vukovarskoj.


Komentari