Privedeni jer su na trgu ‘objesili’ ministra Bošnjakovića

Foto: Žuti prsluci

“Ovaj čovjek koji ovdje visi, narod je odlučio da je kriv”, tako je Danijel Galović, supredsjednik Slobodne Hrvatske, započeo video u kojem objašnjava zašto je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković “obješen”.

Radi se o još jednom performansu koji su članovi pokreta Žuti prsluci Hrvatske izveli jučer u 12 sati na na trgu J. Jelačića. Naime, oni već mjesecima na istoj lokaciji svake subote isto vrijeme izvode novi performans.

Foto: Žuti prsluci

“Današnji performans suđenja Bošnjakoviću izgleda da nije demokratsko pravo izražavanja nezadovoljstva! Ipak su danas aktivisti povrijedili lik i djelo dragog nam ministra pravosuđa Bošnjakovića, koji također sudjeluje u organizaciji sustavne pljačke koja se provodi i dalje. Danijel Galović, supredsjednik Slobodne Hrvatske s neumornim aktivistima svake subote izlazi na ulicu i ukazuje na veliku nepravdu, no vladajući su odlučili da je običan performans kojim se na nju ukazuje kap koja je prelila čašu i razlog za privođenje”, stoji u priopćenju koje su nam poslali aktivisti Žutih prsluka Hrvatske.

Danijel Galović priveden je zajedno s još nekoliko aktivista u Prvu policijsku postaju zbog povrede ugleda, lika i dijela ministra Bošnjakovića, ali su istog dana pušteni.

“Hvala vam svima na potpori. Vani smo i pušteni bez objašnjenja”, napisao je Galović na Facebooku.


Komentari