‘Prišao mi je u garaži…’ Zagrepčanka nije bila svjesna opasnosti u kojoj se našla u tom trenutku

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Sve više građana se javlja se, ohrabreni ranijim pričama koje smo objavili i otvoreno govore o tome kako su postali žrtva prevare, po svemu sudeći istog prevaranta.

Priča je identična, navodno mu se zaključa automobil u kojem su mu sve stvari pa mu prvo treba mobitel za poziv a potom dolazi i do upita o novcu za taxi. Riječ je o muškarcu koji je, kako ga žrtve opisuju, vrlo ljubazan, pristojan, dobro obučen i koji ničim ne odaje dojam da je riječ o prevari.

‘Samo smo mu željeli pomoći’ Supružnicima u Zagrebu prišao nepoznati muškarac i zamolio ih za poziv: ‘Shvatio sam kad sam sjeo na kavu’

Javila nam se čitateljica koju je prevario u ožujku ove godine u jednoj javnoj garaži. Vraćala se iz grada, a on se nalazio na katu na kojem joj je bio parkiran automobil. Prišao joj je s pričom da mu se zaključao auto sa svim stvarima unutra te ju je tražio za poziv.

“Rekao je da se vraća s poslovne večere, bio je sav uznemiren zbog situacije koja mu se dogodila pa sam mu dala mobitel da nazove brata s kojim je kao razgovarao i koji nije mogao doći po njega”, prisjetila se Zagrepčanka.

Ilustracija (Foto: Danijel Soldo / CROPIX)

“Bio je jako pristojan i uglađen, vidjelo se po njemu da mu je jako krivo zbog cijele situacije i da ga je sram što mu se to dogodilo. S obzirom na sve ponudila sam mu se da ga odbacim negdje, a on je rekao da živi u Jaski te da je to daleko, ali da ionako mora u Šibenik na krštenje, a kako mi je usput autobusni ja sam ga povezla.

‘Sportski građen, košuljica, frizura’ Još jedna Zagrepčanka postala žrtvom prevare: ‘Rekao je da je odvjetnik, kulturno je razgovarao’

Pitao me mogu li mu posuditi novac samo za kartu i posudila sam mu Mislila sam da sam napravila dobro djelo pa sam mu dala 40 eura i još 10 za nešto da si kupi za pojesti i popiti”, prepričala nam je čitateljica kako se sve odvijalo.

Muškarac joj je rekao kako sad ima broj od njegovog brata, a i da je bratu ostao njen broj pa će ju kontaktirati i uplatiti joj novce na račun. Kao i nekoliko žrtava do sad, pitao ju je koje vino više voli, bijelo ili crno te joj je rekao kako će joj donijeti bocu vina iz Šibenika da joj se zahvali.

Baš kao i sve žrtve prevare s kojima smo do sada razgovarali, i čitateljica tvrdi kako je riječ o muškarcu koji je toliko dobro uvježban da ne postoji trenutak u kojem bi posumnjali da se radi o prevarantu.

‘Mirišljav, izgelirane kose’ Zagrepčanka pristala pomoći potpunom strancu: ‘Lekcija koju sam skupo platila’

“On je imao takvu priču da mi ga je bilo žao”, zaključila je.

Ukoliko imate saznanja ili ste i sami žrtva prevare, javite nam se na mail [email protected] i svakako, pozivamo vas da slučaj prijavite policiji.


Komentari