Pripuz podnio kaznenu prijavu DORH-u protiv Kutle zbog sinoćnjih izjava o njegovoj obitelji

Foto: Pixsell

Poduzetnik Petar Pripuz ove srijede je podnio kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu protiv Miroslava Kutle koji je u sinoćnjem gostovanju na N1 televiziji govorio o obitelji Pripuz i njihovom utjecaju na pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Radi se o ozbiljnoj organizaciji

“Kroz druženje s njima svih tih godina, shvatio sam da se radi o ozbiljnoj organizaciji koja ima dugogodišnji staž i redovno primjenjuje metode koje su nezakonite, od zastrašivanja, propucavanja, likvidacija itd. Prvenstveno sam se obraćao braći Pripuz kao čelnim ljudima te organizacije.

Kroz vrijeme koje sam proveo tamo, dovoljno sam informacija saznao da ne bih neargumentirano o nečemu govorio. Njihov sustav je duboko involviran u hrvatskom društvu – prisutni su i u obavještajnoj zajednici, policiji, pravosuđu, medijima, političarima. Govorim o izdvojenim slučajevima. Imaju velik utjecaj i u lokalnim samoupravama, a najeklatantniji primjer je Grad Zagreb i Bandić”, izjavio je sinoć Kutle i otkrio da je Bandić na početku karijere bio projekt obitelji Pripuz.

Izjavio je da se pokojni gradonačelnik pokušao “oteti nekoliko puta, ali to je završilo šamaranjem od Pere Pripuza i drugim malteriranjem”. Kutle je istaknuo da su sve Bandićeve radnje u Zagrebu bile pod kontrolom Pripuza.

Evo što je Pripuz poručio N1 nakon sinoćnjeg intervjua Miroslava Kutle:

“Obavještavam vas da sam u pogledu tematike koja vas zanima protiv bjegunca pred hrvatskim pravosuđem Miroslava Kutle nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela iz čl. 304., st. 3. KZ-a te kaznenog djela iznude za nepostojeći dug iz čl. 243. KZ-a.

Isto tako sam sam protiv nekih novinara podnio privatnu tužbu kaznenog djela klevete iz čl.149.,st .1. i 2. KZ-a pred nadležnim Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu.

Zbog činjenice nadležnog sudskog postupanja kao i tajnosti izvida kaznenog djela o sadržaju navedenih pravnih radnji u ovom trenutku ne želim ništa više izjavljivati”, stoji u Petra Pripuza.


Komentari