PRIPUZ O HOLDINGU: ‘Izbjegavali su i najmanju pisanu komunikaciju’, spominje i Juričana

Photo: PIXSELL

Nakon što se proširila informacija da ovrhu Zagrebačkom Holdingu, zbog neplaćenih usluga, šalje tvrtka Ceza-r, povezana s vlasnikom C.I.O.S.-a Petrom Pripuzom, o tome su se danas oglasili iz spomenute firme.

U nastavku prenosimo u cijelosti priopćenje iz C.I.O.S. grupe:

“Krajem srpnja, nakon što je istekao ugovor Zagrebačkog holdinga sa zajednicom ponuditelja za preuzimanje i oporabu glomaznog otpada, a znajući da grad Zagreb, kao ni gradske tvrtke, nemaju rješenje za oporabu glomaznog otpada u skladu sa zakonom, nesebično smo ponudili bez naknade naš reciklažni centar za privremeno skladištenje glomaznog otpada dok Grad Zagreb ili gradske tvrtke ne iznađu adekvatno zakonsko rješenje (nismo dobili odgovor).

Isto tako smo na Javni poziv Zagrebačkog holdinga za najam drobilice, u kolovozu ove godine, podružnici Čistoće besplatno ponudili traženu drobilicu (nismo dobili odgovor).

Gradska Uprava i Uprava Zagrebačkog holdinga izbjegavali su i najmanju pisanu komunikaciju

24. rujna smo uputili dopis Zagrebačkom holdingu o postojanju neplaćenih dospjelih računa za usluge obavljene u razdoblju od travnja ove godine i zatražili da se očituju o mogućnostima i rokovima podmirenja obveza (odgovor nismo dobili).

Kako je nedvojbeno da Gradska Uprava i Uprava Zagrebačkog holdinga izbjegavaju i najmanju pisanu komunikaciju, kakva je uobičajena u poslovnom svijetu, donijeli smo odluku da, s ciljem zaštite interesa članica Grupe, pokrenemo ovrhu.

Ukupna potraživanja tvrtke CE-ZA-R d.o.o. na današnji dan iznose 11.307.372 kn bez obračunatih kamata, dok dospjela potraživanja iznose 8.492.384 kn (također bez obračunatih kamata) na koji iznos je danas, putem odvjetničkog ureda i pokrenuta ovrha.

Javljali smo se na krivu adresu

Konačno, jedini zaključak koji možemo izvesti iz ovakvog postupanja Gradske uprave, kako bivše tako i sadašnje Uprave Zagrebačkog holdinga, jest taj da smo se očito obraćali na krivu adresu. Naime, iz priopćenja bivšeg člana Uprave Zagrebačkog holdinga gospodina Ante Samodola proizlazi da za odgovore na naše dopise i ponude – očito nisu imali vremena, što je i razumljivo s obzirom da ih je „gradonačelnik svemira„ Dario Juričan, poznat po želji da postane Milan Bandić – gradonačelnik, vodio na sastanke kod uvažene saborske zastupnice Sandre Benčić.


Komentari