Pripremite se fizički i psihički: Za vikend na granice kreće rekordna invazija od 250.000 skijaša

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Za koji dan Hrvatska će se ponovo podijeliti, ovom prilikom na glasače i skijaše. Ovaj vikend počinje tradicionalni hrvatski skijaški tjedan kad će prava sila, invazija više od 200.000 osoba s hrvatskim putovnicama krenuti na inozemna skijališta, prije svega u Austriju i Italiju ali i u Francusku i Švicarsku.

Stoga su četvrtak i petak posljednji dani za nabavku hrane i zimske sportske opreme, a onda se valja psihički i fizički pripremiti za gužvu i kolone na granicama prema Sloveniji.

Granična policija i carina s hrvatske strane dobro su pripremljeni i uvježbani za pojačan prijelaz granice, a pitanje je kakvu će politiku ove godine imati njihove slovenske kolege. Saznajemo da zbog činjenice što Hrvatska predsjeda EU, ove godine neće raditi sabotaže. Svejedno, očekuju se iznimne gužve jer bi 2020., mogla biti prijelomna godina u smislu rekorda. Vrlo je moguće da će se prijeći i statistička granica od 250.000 Hrvata skijaša. Oni će ponajviše nedostajati predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar Kitarović i Zoranu Milanoviću.


Komentari