Primili smo pismo, bolje da nismo: Draga Severina, pa što ti se događa?

FOTO: Dušan Petrović

Danas smo objavili tekst da je i Severina, nakon Žaka Houdeka, zatražila pomoć od države zbog smanjenja prihoda uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Na to nam je promptno stiglo “službeno priopćenje”, kao da postoji neslužbeno.

U tom pismu piše da se od nas traži da ga objavimo u cijelosti što ćemo mi, kao nikad ranije, rado učiniti:”Zatražena je mjera potpore za zaposlenika u tvrtki ‘Dobrodošao u klub’, čija je osnovna djelatnost organiziranje koncertnih djelatnosti koje su, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjeni do daljnjega. Također, Severinini suradnici, budući da je ona boravila u Srbiji, podnijeli su zahtjev za mjeru, bez njezine prethodne suglasnosti, i za njezinu samostalnu djelatnost. Odmah po današnjem saznanju, Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv.”

Dakle, nije tražila Severina za sebe, nego za zaposlenika svog poduzeća. I još, pišu nam dakle, nije njoj uopće pala ta ideja na pamet, nego njezinim zaposlenicima koji su u množini tražili sredstva za jednog od njih. Izgleda, u njezinoj firmi rade bez njezina znanja što i kako hoće. Kad je saznala što se dogodilo, odmah je povukla zahtjev. Zašto, pobogu, ako je zahtjev legitiman?

I na kraju, a ovo nam je možda najdraži dio pisma u kojem Davor Grgin “službeno priopćava”: “Severina osobno uvijek je tu kada je potrebno pomoći, pa je tako osobna sredstva donirala nakon potresa u Zagrebu, o čemu nismo imali potrebe komunicirati ili izvještavati javnost.”

A, mi se službeno pitamo ima li još koja Severina osim osobno ona, te zašto sad ipak vade da je donirala novčana sredstva, osobna, neće valjda, kao Bandić, tuđa? Eto, ludo smo se danas zabavili uz Severinu i njezin PR.


Komentari