PRILIKA ZA POSAO: Hrvatski poduzetnik vraća se s investicijom od 16 milijuna eura i računa na domaću radnu snagu

Screenshot Facebook/ HRT Vijesti

Nakon sedam godina hrvatski hotelijer i poduzetnik Goran Štrok vraća se na domaću poslovnu scenu, i to s investicijom vrijednom gotovo 16 milijuna eura, javlja Poslovni dnevnik.

Prije osam godina prodao je niz dubrovačkih hotela i odselio u London gdje je radio kao neovisni savjetnik tvrtkama za gradnju postrojenja i građevinskim kompanijama, sudjelujući tako u dogovaranju projekata ukupno vrijednih više od milijarde dolara.

U Hrvatsku se vratio zbog gradnje luksuznog eko resorta T-Nest (Teslinog gnijezda) u blizini Lovinca u Lici.

“Ovaj je projekt posve ekološki osviješten usred netaknute prirode. Prilagodili smo se prirodi, a ne ona nama. Tesla, u čijem se dvorištu praktički nalazimo, postao je Leonardo da Vinci ovog vremena, ali i inspiracija nama jer je i njega samog inspirirala priroda. Stoga će ovdje sve biti obnovljivo i s naglaskom na reciklažu, uz električne automobile i električne bicikli, bez buke”, pojasnio je svoju ideju Štrok.

Screenshot Facebook/ HRT Vijesti

Pripremni radovi počeli su prošle godine u svibnju, a završetak se očekuje najesen.

“Očekujemo i računamo na domaću radnu snagu na svim razinama, a radnicima ćemo osigurati i smještaj. Nema potrebe za uvozom, domaći ljudi nam se sami javljaju. Planiramo ih zaposliti 70-ak za stalno, ne samo sezonce, jer hotel će raditi 10 mjeseci godišnje. Nudimo radnicima i dodanu vrijednost poput edukacije i iskustva, uz spomenuti smještaj. Jedini stranac ovdje je generalni menadžer – Južnoafrikanac Steven Pieters, danas hrvatski zet, koji je napustio vođenje hotela Kempinski u Dubaiju i pridružio se našem timu u stvaranju T-Nesta”, rekao je Štrok.


Komentari