PRIJETI MU 50 GODINA ZATVORA Kopitz dane krati odgovarajući na pisma, od jedne žene je dobio novac za cigarete

Harald Kopitz (Foto: Instagram

Trostruko ubojstvo djece (blizanci u dobi od sedam i dječak u dobi od tri godine) u Mlinovima potreslo je cijelu Hrvatsku u rujnu prošle godine. Nakon nešto od manje od sedam mjeseci od strašnog zločina, optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je optužnicu protiv austrijskog državljanina Haralda Kopitza (57), oca ubijene djece, doznaje Jutarnji.

Podsjetimo, zločin se dogodio 24. rujna oko 22.00 sata u stanu u kojem je Kopitz živio sa svoje troje djece. Kopitz je tijekom istrage detaljno objasnio motive monstruoznog ubojstva. Otkrio je kako je bio na rubu i “pukao”.

“Ostao sam bez posla, prijetili su mi da će me izbaciti iz stana kojeg sam bio iznajmio. Zakuhalo mi je u glavi. Pukao sam i u ubojstvu djece i samoubojstvu vidio sam jedini izlaz iz situacije u kojoj sam se našao”, ispričao je Austrijanac.

Netom nakon toga, objavio je uznemirujuću poruku na svom Facebook profilu te se pokušao ubiti trovanjem. Ugledavši post, njegov prijatelj je obavijestio policiju, a oni su na mjestu zločina zatekli tri beživotna tijela i Kopitza.

Prijeti mu 50 godina zatvora

Austrijanac je jutros dovezen na sud iz Zatvorske bolnice, a s njim je po službenoj dužnosti bila i prevoditeljica za njemački jezik. Tereti ga se za tri kaznena djela teškog ubojstva te mu prijeti do 50 godina zatvora, doznaje Jutarnji. Suđenje će biti zatvoreno za javnost.

U trenutku zločina, Kopitz je bio ubrojiv, ustanovljeno je u Bolnici za osobe lišene slobode.  Naznake da će učiniti tako jeziv čin, nitko nije ni naslućivao od njegovih prijatelja, partnera i majke njegove djece. Inače, Kopitz je radio kao menadžer u nekoliko inozemnih kompanija, a u Hrvatskoj je osnovao i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje. No, s vremenom je upao u financijske probleme pa mu je prijetilo i otkazivanje stana u Mlinovima što mu je, navodno, teško palo.

Austrijanac dane u zatvoru krati dopisivanje. Naime, prema saznanjima Jutarnjeg, Kopitz dobiva pisma od nepoznatih osoba i na njih uredno odgovara. Među njima je i jedna gospođa koja mu je pisala da ima razumijevanja za njegovu situaciju te mu je poslala 150 kuna za cigarete u kuverti. Doznaje se da joj je Kopitz predložio da mu pošalje svoju fotografiju, a nije isključena opcija da mu postane djevojka.


Komentari