PRIJETI KAZNA! HNS se oglasio o disciplinskom postupku

Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Hrvatski nogometni savez (HNS) ima šest dana za odgovor nakon što je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja dijela navijača na utakmici protiv Kanade. Na konferenciji za medije o ovom slučaju stav HNS-a pojasnio je glasnogovornik Tomislav Pacak.
“Pokrenut je disciplinski postupak zbog ponašanja dijela naših navijača. Ne mogu komentirati pojedinačni postupak, ali HNS uvijek osuđuje diskriminaciju i rasizam. Imamo šest dana za odgovor i Savez će vrlo vjerojatno izjasniti, a onda ćemo vidjeti što će biti dalje”, rekao je.

Hrvatskoj prijeti novčana kazna od oko 20 tisuća švicarskih franaka. Ako je bude, kazna će biti samo financijska ili još uz moguće zatvaranje jedne tribine na prvoj sljedećoj domaćoj utakmici u kvalifikacijama za sljedeće Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

U odgovoru HNS-a bit će navedene i neprimjerene reakcije druge strane te ranije izjave Milana Borjana o srpskoj Dalmaciji, kao i njegovo pokazivanje tri prsta hrvatskim navijačima.

Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog golmana Milana Borjana, Srbina iz Knina i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Hrvatska je protiv Kanade slavila 4:1, ali na tribinama je osvanuo transparent uvredljivog sadržaja, a i povici prema Borjanu su bili uvredljivi. On je na sve hrvatskim navijačima odgovorio podizanjem tri prsta…


Komentari