PRIJELOMNA VIJEST! Novak Đoković mora napustiti Australiju!

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Novak Đoković je izgubio. Odluka je to Saveznog suda u Melbourneu koji je potvrdio odluku ministra Hawkea.

Podsjetimo Đoković je prvotno bio dobio medicinsko izuzeće, ali nakon slijetanja u Australiju viza mu je otkazana i vraćena.

Nakon žalbe Đokovićevih odvjetnika, ministar imigracije Alex Hawke jučer mu je otkazao vizu. Prvi reket svijeta bio je na saslušanju u imigracijskom uredu.

Unatoč ovakvoj odluci Saveznog suda, Đoković je prethodno bio uvršten na raspored mečeva Australian Opena.

Đokovićevi odvjetnici su još prije početka saslušanja izjavili da nije moguće razmotriti posljedice otkazivanja vize te da Đoković nije antivakser.

Ikona antivaksera

Na saslušanju je državni odvjetnik rekao kako je Đoković postao ikona antivaksera u Australiji navodeći argument da je u Srbiji mali broj cijepljenih i da Đoković ondje uživa status ikone.

U svom su završnom izlaganju Đokovićevi odvjetnici prozvali su državnog branitelja da nije pročitao Đokovićevu dokumentaciju na što je on odgovorio da nije doktor.

O zarazi

“Čak se i australska vlada slaže da Novak Đoković nije rizičan za prenošenje zaraze budući da je nedavno prebolio koronavirus”, poručili su Đokovićevi odvjetnici rekavši da je on u Australiju došao samo igrati tenis, a da se sve ovo što se sada događa je zbog vlade.

Uz to, Đokovićev odvjetnik je priznao da je Novak pogriješio obavljajući intervu s francuskim novinarom unatoč zarazi. Dokazivali su i kako Novak ne predstavlja rizik po Australiju navodeći kako je ondje bio i prošle godine te da se nije ništa dogodilo. Rekli su i kako je bio u drugim zemljama svijeta pa da to nije utjecalo na pogoršanje situacije s koronom u tim zemljama.

Prvi argument Australije jest da Đoković i dalje nije cijepljen te da je to mogao učiniti i nekoliko puta već da je htio. Naveli su kako je još i prije pojave cjepiva jasno davao do znanja da je protiv cijepljena.


Komentari