Glasalo 23 posto Zagrepčana, glasala je i predsjednica, a evo što je prigovorila

Facebook

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović glasala je danas na izborima za zastupnike u Europski parlament (EP), a u izjavi novinarima izrazila je nadu da će izlaznost biti veća nego na prošlim izborima te pozvala građane, posebno mlade, da glasaju “jer je to najbolji mogući način kako građani mogu izabrati da njihova opcija uđe u Europarlament”.

“Nadam se da će odaziv biti veći i mislim da neću prekršiti izbornu šutnju ako pozovem građane da izađu na izbor, daju glas svojim kandidatima, jer izbori za EP nisu tek tako izbori – tu se doista odlučuje koliko će Hrvatska dobiti i o EU fondovima, kakve će biti naše zajedničke politike”, poručila je u izjavi novinarima koji su je pitali očekuje li da će izlaznost biti veća od 25 posto, koliko je bila na prethodnim izborima za EP. Dodala je da je važno da izađe što veći broj građana bez obzira jesu li “euroskeptični, eurofobični ili euroenerični”.

Pored toga, predsjednica je prokomentirala to što se glasanje provodi iza kartonskih paravana, rekavši kako je to “kao u 19. stoljeću”, a na upit novinara o toj svojoj primjedbi podsjetila je da je sudjelovala u organizaciji izbora u Afganistanu.

Što se tiče odaziva, do 16:30 je glasalo 21,31 posto građana na razini Hrvatske, odnosno 23,28 posto u Gradu Zagrebu, što je porast za oko 7 posto u Gradu Zagrebu u odnosu na izbore 2014. godine, javlja DIP.


Komentari

loading...