PRESTIŽNO PRIZNANJE: Zagrebački restoran osvojio Michelinovu zvjezdicu

Facebook/ Noel Zagreb

Michelin, globalno najznačajniji i najpriznatiji vodič za restorane, na svojim je stranicama objavio rezultate hrvatskih restorana koje su profesionalni Michelinovi inspektori tajno obilazili. Jedan od dva restorana kojima je dodijeljena Michelinova zvijezdica je zagrebački restoran Noel, javlja Poslovni.hr.

“Velika vijest u Noelu! Dobili smo prvu Michelin zvjezdicu! * Godine napornog rada cjelokupnog tima, svakodnevno usavršavanje i entuzijazam urodili su prvom zagrebačkom michelinkom. Zahvaljujemo se svim gostima, dragim prijateljima i poslovnim partnerima na povjerenju, podršci i suradnji. Veselje, neopisivo veselje i uzbuđenje!”, komentirali su iz Noela svoj uspjeh na Facebook profilu.

Facebook/ Noel Zagreb

“Ovaj izbor pokazuje potencijal hrvatske gastronomske scene koju obogaćuje višestruki utjecaj; od mediteranskih okusa koji se nalaze u Dalmaciji, talijanskih utjecaja u Istri i slavenskih okusa od Zagreba do Slavonije, koji svi zajedno stvaraju jedinstveni kulinarski identitet”, izjavio je Gwendal Poullennec, međunarodni direktor Michelin vodiča.

Međunarodno priznanje koje su ostvarili restorani domaće gastronomske scene komentirao je i  direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. “Izuzetno nas veseli što Hrvatska sada ima čak pet restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Nakon Rovinja, Dubrovnika i Šibenika, zvjezdice zasluženo dobivaju Kvarner i Zagreb. Nove zvjezdice i preporuke hrvatskim restoranima dokaz su da naša gastronomska scena zadovoljava vrlo zahtjevne međunarodne kriterije kvalitete, ali i da smo u svijetu sve više prepoznati po kvalitetnoj gastronomskoj ponudi”.

Dodao je i da je ovo ujedno snažan poticaj za daljnji razvoj i promociju ovog segmenta ponude. Uvjeren je, kaže, i da će destinacije i izabrani restorani znati iskoristiti priznanja i preporuke u svom daljnjem pozicioniranju na tržištu.

Osim zagrebačkog restorana Noel, Michelinova zvjezdica dodijeljena je i restoranu Draga di Lovrana u Lovranu.


Komentari