Prepoznajete li ovo dijete? Postala je poznata političarka koja danas slavi 54. rođendan

Foto: Kolinda Grabar-Kitarović

Bivša predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, rođena je 29. travnja 1968. godine, čime je u petak navršila 54 godine.

Tim je povodom objavila i svoju fotografiju iz djetinjstva na svojoj službenoj Facebook stranici, a izjava je prikupila čak 2000 lajkova u prvih 19 minuta.

“Svima vama koji se danas javljate s lijepim željama – hvala vam od srca! Nema ljepšeg od ljubavi i poštovanja! To all those sending me good wishes today – thank you for your love and respect!”, napisala je Kolinda u objavi na Facebooku na hrvatskom i engleskom.

Nekadašnja šefica države (od 2015.-2020.) rođena je u Rijeci, a također je bila i ministrica vanjskih poslova i europskih integracija (od 2005. do početka 2008. godine), te vhrvatska veleposlanica u SAD-u (od 2008. do 2011.).

Od srpnja 2011. pa sve do stupanja na dužnosti predsjednice Hrvatske, također je radila i kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju.

Nakon prvog mandata, izgubila je izbore od aktualnog predsjednika Zorana Milanovića 2020. godine, ali brzo je nastavila dalje te je iste godine primljena kao članica Međunarodnog olimpijskog odbora.

Komentari