PREMINUO SAŠA ZALEPUGIN! Poznati voditelj izgubio bitku nakon moždanog udara: ‘Zbogom dušo moja’

Screenshot: HRT

Nakon što je 16. listopada doživio moždani udar u svome domu u Zagrebu, legendarni televizijski voditelj, Saša Zalepugin, preminuo je u noći s petka na subotu u 91. godini života.

“Zbogom dušo moja, jedino moje, čekaj me”, napisala je modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, oprostivši se od voljenog supruga preko Facebooka.

Legendarni novinar, voditelj i urednik, rodio se u Sarajevu 18. srpnja 1931.

U Pazinu je 1950. godine završio gimnaziju i onda u Zagrebu upisao slavistiku na Filozofskom fakultetu.

Novinarske korake je započeo tijekom studija, kada je pisao za Studentski list, Zagrebački tjednik, Vjesnik u srijedu i druge publikacije, a bio je i glumac amater te predsjednik tada popularnog SEK-a, Studentskog kazališta.

Na Radio-televiziju Zagreb stigao je 1966. godine. Prvo je bio urednik emisije “Kulturna panorama”, a potom u urednik Kulturnog programa te televizije od 1968. godine.

“Bio je urednik i Zabavnog program TV ZAGREB od 1971 do 1973, kada je započeo uređivati i voditi seriju mozaičnih emisija pod nazivom “ Nedjeljom popodne (sport, moda, film, glazba, kazalište, kulturna baština,zanimljivosti iz Hrvatske i inozemstva)”, u trajanju od 4 sata. Ova emisija 1983 g.dobila je naziv “Sastanak bez dnevnog reda„ i označila prodor modernog europskog novinarstva na zagrebački kanal bivše JRT (Jugoslavenske Radio televizije),koja je povremeno dosezale i do 70 postotaka gledanosti i predstavljala je pravu revoluciju u zabavnim programima u cijeloj Jugoslaviji sredinom sedamdesetih i početkom osamdesetih godina”, ističe se u Zalepuginovoj biografiji.

Kako je Zagreb.info ranije pisao, Saša Zalepugin bio je u induciranoj komi, a doktori s KBC- Rebro su jedno vrijeme, kako je rekla njegova 71-godišnja supruga, bili optimistični i navodili da se dobro oporavlja.

Iako je bio u dubokoj starosti, slavni voditelj je bio u dubokoj starosti, izuzetno vitalan i često je izlazio ispijati vani kavice.


Komentari