PREMINULO 8 LJUDI U REMETINCU Zaražena su 23 zatvorenika, a njih 110 je u samoizolaciji

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Koronavirus ne miruje, dnevno je u Hrvatskoj više od 1000 novozaraženih. To se sve odrazilo i na one koji žive iza rešetaka, u Remetincu.

U proteklih malo više od mjesec dana zbog proboja virusa u zatvore, prije svega u Remetinec, zabranjeni su posjeti zatvorenicima i pritvorenicima. Ukinuto je i korištenje pogodnosti, odnosno izlasci zatvorenika na slobodne vikende.

U Ministarstvu pravosuđa i uprave kažu da Uprava za zatvorski sustav i probaciju od početka pandemije poduzima niz mjera kako bi se spriječio ulazak i širenje koronavirusa u zatvorskom sustavu, piše Večernji.

U Remetincu se i cijepe

Prema ovotjednim podacima Ministarstva pravosuđa i uprave u zagrebačkom zatvoru 23 zatvorenika i pritvorenika zaražena koronavirusom, dok ih je 110 u samoizolaciji.

Isti izvor kaže da je u cijelom zatvorskom sustavu trenutačno zaraženo ukupno 27 zatvorenika, dok je 127 zatvorenika u samoizolaciji. Osim toga, u Ministarstvu pravosuđa i uprave tvrde da oni dobro preveniraju pandemiju što prema njima dokazuje i podatak da u Remetincu trenutačno nema službenika pozitivnih na koronavirus, a nema ih ni u samoizolaciji.

Prema podacima Minstarstva pravosuđa i uprave, od početka pandemije u zatvorskom sustavu cijepljena je 2321 osoba lišena slobode te 1598 službenika. Od toga su u Remetincu cijepljena 263 zatvorenika i 141 službenik.

Od početka godine samo u Remetincu umrlo je osam zatvorenika, odnosno pritvorenika. Posljednji u nizu smrtnih slučajeva zbio se prije nekoliko dana kada je umro 45-godišnji pritvorenik koji je prije toga bio u jednoj zagrebačkoj ambulanti.


Komentari