Premijer progovorio o razlozima razrješenja: ‘ Kujundžić je bio fokusiran na teme koje nisu imale veze s Ministarstvom zdravstva

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da je razriješio Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravstva jer se u ovom trenutku nije mogao fokusirati na bitne teme u zdravstvu, a nakon današnjih konzultacija u srijedu će predložiti njegova nasljednika.

“Ministarstvo zdravstva je bitno, odgovornosti koje imamo u ovom trenutku kao predsjedajući i kao zemlja koja se zajedno s drugima mora pripremiti za obranu od šireće epidemije korona virusa zahtjeva puni fokus ministra na te teme. U ovom trenutku Kujundžić je, prije svega, bio fokusiran na teme koje nisu imale veze s Ministarstvom zdravstva”, izjavio je Plenković na marginama energetske konferencije “Green New Deal za Hrvatsku”.

Dodao je da će se Kujundžić vratiti na zastupničko mjesto u Hrvatski sabor te najavio da će u srijedu, nakon što danas obavi konzultacije, predložiti novog ministra zdravstva.

U medijima se dosad spekuliralo da bi Kujundžića mogao naslijediti njegov zamjenik Željko Plazonić ili pomoćnik Vili Beroš.

Komentari