Premijer Plenković komentirao jučerašnji veliki prosvjed protiv Bandića

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Premijer Andrej Plenković danas je izbjegao zahtjev novinara da komentira jučerašnji veliki prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, piše Telegram.

Novinari su premijera prvo pitali što misli o planiranim potezima gradskog HDZ-a oko zagrebačkog GUP-a, jednog od razloga prosvjeda. Plenković je na to rekao da su odluke gradskog odbora u interesu onog što je dobro za razvoj grada Zagreba. Kada su ga pitali što misli o prosvjedu, premijer je odgovorio da o tome ne može reći ništa.

„Što da ja tu komentiram, ne znam, bio sam u Portugalu“. Tako se Plenković u istom razgovoru s novinarima dva puta pozvao na svoj put u Portugal kako bi izbjegao odgovore na neugodna pitanja. Prethodno je kazao kako na svečanu ceremoniju, kojom je otvorena godina u kojoj je Rijeka izabrana za Europsku prijestolnicu kulture, nije došao zbog toga što je bio na sastanku u Portugalu. Premijer se prilično uzrujao kada ga je oko nedolaska u Rijeku prozvao novoizabrani predsjednik Zoran Milanović.

Podsjetimo, više tisuća građana prosvjedovalo je u subotu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, zahtijevajući njegovo odstupanje iz politike, uz uzvike “Milane, dosta je”, “Odlazi, odlazi” i “lopovi, lopovi”.

Građani su transparentima, pjesmom i uzvicima poručili što misle o Bandiću. Na prosvjedu je bilo i natpisa koji su ukazivali na veze između Bandića i Andreja Plenkovića. Premijer saborsku većinu potrebnu za opstanak vlade održava zahvaljujući Bandićevim zastupnicima, takozvanim žetončićima, koji su u njegov stranački klub ušli prebjegavši iz stranaka na čijim su listama izabrani u Sabor.


Komentari

loading...