Prekršajno prijavljeni organizator i dvojica prosvjednika ispred KBC Zagreb, oglasio se i Beroš

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Zagrebačka policija izvijestila je da su 31-godišnji organizator i dvojica prosvjednika prekršajno prijavljeni zbog incidenta u ponedjeljak ispred KBC-a Zagreb. Podsjetimo, u ponedjeljak su prosvjednici glasno negodovali protiv uvođenja covid potvrda u bolnice.

Naime, od 4. listopada zdravstveni djelatnici dužni su imati covid potvrdu da bi mogli raditi u bolnici. Dakle, moraju biti cijepljeni ili se testirati prije posla, što je besplatno. Navedeno je izazvalo negodovanje kod pojedinaca, a dan nakon prosvjeda ispred najveće hrvatske bolnice dežurala je i policija.

Nadalje, policija je precizirala da je nakon provedenih izvida i kriminalističkog vještačenja u odnosu na u ponedjeljak održano mirno okupljanje i javni prosvjed ispred KBC Zagreb i prekršajno prijavila 31-godišnjaka zbog neprijavljivanja javnog okupljanja te održavanja zakonom zabranjenih prosvjeda ispred bolnice. Također, 31-godišnjak je prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira, a isto vrijedi i za 56-godišnjka te 51-godišnjaka.

Nadalje, 51-godišnjaku je zbog spomenutog događaja zabranjeno posjećivanje KBC Zagreb na rok od osam dana od 5. do 13. listopada.

”U odnosu na moguće druge počinitelje prekršaja kriminalističko istraživanje se nastavlja”, zaključila je policija.

Podsjetimo, prosvjednici su u ponedjeljak glasno izviždali ministra zdravstva Vilija Beroša koji je tog dana bio u posjetu KBC-u Zagreb. Vikali su mu da je izdajnik i da treba otići.

O svemu se danas na Twitteru oglasio i ministar Vili Beroš.

“Nove brojke iznova potvrđuju opravdanost COVID potvrda u bolnicama. Zaštita zdravlja pacijenata i zaposlenika imperativ je hrvatskog zdravstva i Vlade RH”, napisao je resorni ministar.

Komentari