Pomoć Palčićima! Na aukciji originalni dresovi Modrića, Ronalda, Eduarda, Kranjčara, Batistute…

Prije desetak dana na Facebooku je pokrenuta akcija “Vratimo Palčiće u Petrovu”. Cilj humanitarne akcije je skupiti četiri milijuna kuna za inkubatore, respiratore i monitore kako bi bebe imale odgovarajuću skrb u Petrovoj bolnici.

Grupa broji preko 16 000 članova, a osnovana je od strane Udruge “Dinamo to smo mi” i Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” za humanitarnu akciju “Vratimo Palčiće u Petrovu” i tombolu. Aukcijama se novac prikuplja na zanimljiv, ali i zaist lijep i velikodušan način.

Potpuno različiti ljudi, raznih životnih priča, obični i poznati iz javnog života, na aukcije daju svoje potpisane nogometne dresove, karte, tenisice, majice, rekvizite i lopte te novac zatim doniraju na račun za pomoć i nabavku inkubatora, respiratora i monitora za bebe…

Tako su se u akciju uključili bivša ministrica Martina Dalić koja je na aukciju stavila potpisani dres Cristiana Ronalda, bivši nogometaš Hrvoje Štrok prodaje dres Igora Bišćana, javljaju se zagrebački vatrogasci koji spremaju seriju potpisanih kaciga i majica, stvarno razni znani i ne znani junaci.. Jer u ovoj priči svi su junaci i opet pokazujemo veliko srce kad je najpotrebije.

Jedna djevojka na aukciju je stavila dres pokojnog vratara Dinama Ivana Turine, a posebno je srca razgalio maleni junak koji je na aukciju stavio loptu potpisanu od strane velikana Manchester Uniteda Ryana Gigssa. Maleni Ante je na aukciju stavio svoju nogometnu loptu koju mu je nogometni velikan potpisao prilikom posjeta Udruzi za Down sindrom Zagreb. Ante je stavio početnu cijenu od 200 kuna, a njegova nesebična gesta oduševila je članove grupe koji uplaćuju noavc, ali i traže da vlasnik lopte ostane dječak velikog srca.

– Za Antinu loptu bilo je ukupno 363 uplate i za sada je UPLAĆENO 122.558 kuna. S obzirom da uplate još sjedaju sigurna sam već sada da će na donacijskoj pločici jednog intenzivnog inkubatora stajati DONACIJA ANTINA LOPTA da nas sve podsjeća da smo se ujedinili u nešto što svijet nikada vidio nije – napisala je predsjednica kluba roditelja Palčići Željka Vučko u ponedjeljak rano poslijepodne.

Osim onih koji stavljaju artikle na aukciju, javljaju se i sami preživjeli palčići, kao i presretni roditelji čiji su mališani danas veseli i zdravi ljudi.

– Prije skoro 16god, da nije bilo Petrove, neonatalnog dijela, divnih sestara, ne bi dan danas uživali u ispadima ovog divnog mladića. Rođen u 29. tjednu..pod puno stresa, sa kilu i po i 47 cm (div za tu dob).. Otpušten prije termina rođenja.
Uvijek uz Palčiće. E da, vječno zahvalna dr Zlopaša što oboje dišemo, napisala je majka jednog palčića.

Doniraju nogometni klubovi, navijači, razne udruge i sve je veći broj onih koji se uključuju u hvale vrijednu akciju u kojoj je prikupljeno već više od milijun kuna. Akcija se proširuje na organiziranje online kvizova, igara i slično…

Ako se želite uključiti, broj IBAN računa u akciji Vratimo Palčiće u Petrovu je HR3324070001500333088


Komentari