Predstojnik Klinike za tumore: ‘Postavlja se pitanje koliko je opasno za druge da radimo’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Koronavirus probio se u Kliniku za tumore KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu. Na koronavirus je pozitivno sedam kirurga, pet medicinskih sestara, dvije instrumentarke i deset pacijenata.

Predstojnik Klinike, Ivan Milas, tu je informaciju danas potvrdio Indexu uz navode kako je u tijeku dezinfekcija dvorana.

Rekao je kako u Klinici imaju četiri odjela onkološke kirurgije, jedan za abdominalnu kirurgiju, jedan za kirurgiju glave i vrata, jedan za onkoplastičnu kirurgiju te za ginekološku kirurgiju.

“Na dva odjela imamo pozitivne kirurge. Pet kirurga je pozitivno na abdominalnoj kirurgiji i dva na odjelu glave i vrata. To je nezgodno i jer su bili u operacijskim dvoranama prije nego su postali pozitivni”, rekao je Milas i dodao kako je u tijeku dezinfekcija dvorana.

Milas je za N1 rekao kako je virus najvjerojatnije došao s osobljem.

“Jučer smo napravili 60 briseva i uspjeli izolirati bolesnike koji su nositelji virusa”, zaključio je za N1.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je da je zbog pet oboljelih kirurga zatvoren Odjel abdominalne kirurgije.

No napomenuo je kako privremeno zatvaranje bolnice “nije opcija” te da operacijski program neće biti ugrožen jer će se napraviti reorganizacija i premještanje kirurga s drugih odjela.

“Ipak se postavlja pitanje koliko ljudi ide u samoizolaciju i koliko je opasno za druge da radimo. To rješavamo u sljedeća 24 sata, u komunikaciji smo s epidemiolozima”, rekao je ranije Milas za Index.


Komentari