Predstave HNK pregledane više od 470 tisuća puta

commons.wikimedia.org

Hrvatsko narodno kazalište jedno je od brojnih koji su za vrijeme pandemije koronavirusa zatvorilo vrata svoje zgrade, a otvorilo građanima uvid u predstave putem drugih virtualnih platformi.

Tako su organizirali projekt “Kazalište u vašim domovima“, a posljednje brojke govore kako je u nešto više od mjesec dana, taj projekt pregledan više od 470 tisuća puta, i to diljem svijeta. Gledalo se u Brazilu, Japanu, a najviše pratitelja zabilježeno je u Italiji, Kanadi, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Belgiji, Švedskoj, Irskoj, Australiji, Francuskoj i Nizozemskoj.

Najviše pregleda, 122 tisuće, zabilježila je predstava “Tko pjeva zlo ne misli” Renea Medvešeka, kojom je projekt i otvoren.

Iz HNK navode kako će svoj projekt nastaviti te tako opet najavljuju predstave “Ljudi od voska”, “Ciganin ali najljepši”, “Žena” ili “Tko pjeva zlo ne misli”.

Intendantica Dubravka Vrgoč osvrnula se na ove brojke te istaknula kako je iznimno zadovoljna odazivom građana.

“Činilo mi se logičnim da bez obzira na ovo doista strašno ‘korona vrijeme’ koje diktira socijalnu distanciranost nađemo načina da ne izgubimo vezu s gledateljima. Upravo se izvođenje online predstava pokazalo sjajnim načinom. Kazalište je tako došlo u domove naših gledatelja omogućivši im da svaku večer pogledaju neku od naših hit-izvedbi”, rekla je Vrgoč. “Fascinantna brojka posjetitelja, koja se može uspoređivati s gledanošću filmskih hitova ili čak nogometnih utakmica, svjedoči  o popularnosti naših predstava”, zaključila je.


Komentari