Predsjednik Milanović otkrio detalj koji nitko dosad nije znao: ‘Moja supruga je bila tamo dvije minute prije napada’

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović u posjetu Međimurskoj županiji davao je i izjave za novinare. Ponovno je komentirao premijera Andreja Plenkovića.

“Kojim sam to riječima ili bil kojim sadržajem zasijao sjeme mržnje? Sve je relativno, to je jos Einstein shvatio. Ne znam što znači relativizirati, to je govor iz njegove maturalne radnje vjerojatno.

Relativziranje napada? Je li to istina? Što uopće znači relativizirati, može još neki primjer od gospodina Plenkovića? To ništa ne znači u duhu i slovu hrvatskog jezika”, rekao je Milanović.

Otkrio je i kako je njegova supruga prošla dvije minute prije napada kod Markovog trga.

“Moja supruga je prošla tamo 2 minute prije napada. To nisam rekao prije par dana.Tko ga je odmah zvao i pružio mu podršku? Je li relativiziram ja ili on relativizira funkciju premijera? Ništa ne zna, ništa ne prati, o ničemu ne odlučuje. Sad se odjednom drže sastanci na kojima je i DORH prisutan”, otkrio je Milanović.

Kazao je kako je on snimku napada vidio odmah te kazao kako je to bio napad na policajce.

“Ima elemenata terorizma, ali nije bilo organizirano”, rekao je.

Kazao je kako ne smije biti pritisaka na kvalifikaciju delikta.

“Pitajte ga što sam govorio 2016. Predsjednik hrvatske vlade mora suverenije vladati hrvatskim jezikom.

Mislim da je trebalo snimku objaviti javno, to se tako radi. O kvalifikaciji delikta odlučuje DORH, ne Plenković. Tu ne smije biti pritisaka”, objasnio je.

‘Plenković ide u Bruxelles i ponaša se neodgovorno’

Osvrnuo se i na to zašto nije bio glasniji u slučaju Rimac.

“Zašto nisam bio tako glasan u slučaju Rimac? Sad ću postati kao seoski učitelj. To su njegovi kadrovi, ne moji. Mislio je na klub? Neka kaže jasno na što misli. Neka kaže na što misli i kad je rekao da sam pustio zlog duha iz boce 2016. Ja mislim da su oni pustili zloduha 2012., i da je na tom zloduhu Plenković ušao u EU parlament.

Što bi mene žuljalo u ovom slučaju? Neka Plenković jasno kaže što misli. Jadan čovjek”, kazao je.

Komentirao je i to što je Plenković rekao da je Milanović ’54-godišnji šmrkavac’.

“Što je rekao? To me ne vrijeđa? To je da stanete i pogledate. Ja sam stariji od njega 3 godine i nudim suradnju. A on ode u Bruxelles i ponaša se vrlo neodgovorno. Sebe radi žrtvom. Moja žena je tada prošla, majka moje djece. Što to znači? On tada nije bio ni na poslu. Narikače su duhovite, mogli su biti i guslari. Šmrkavac? To je kad ne znaš što reći. Tak su nas u školi zvali manje inteligentni učitelji”, rekao je.

Predsjednik je posjet započeo u Čakovcu gdje je u 10.30 sati obišao Centar znanja Međimurske županije. Obići će i Međimursku palaču turizma, Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Predsjednik Milanović nazočit će i prezentaciji rada i projekata u Međimurskoj županiji.

Nakon toga će obići tvrtku “Centrometal” d.o.o., a posjetit će i romsko naselje Parag u općini Nedelišće.


Komentari