Predsjednica ponovila: ‘Podržavam sve zahtjeve učitelja i nastavnika, rješenje se mora pronaći’

Foto: Facebook/ Kolinda Grabar-Kitarović

Cirkularni štrajk prosvjetnih radnika i dalje se nastavlja. Sutra nastavu neće imati učenici u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. U jednom od svojih objava i konferencija za medije prosvjetni sindikalisti prozvali su i predsjednicu Republike zahtjevajući od nje da se očituje  o svom stavu o zaostajanju plaća učitelja i svih zaposlenih u obrazovanju.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je putem Twittera na prozivke.

Predsjednica je ustvrdila da podržava zahtjeve sindikata i podsjetila da je do nepravednih smanjenja koeficijenata došlo 2012. pa je potrebno što prije pronaći rješenje.

“Kao što od početka mandata zagovaram dignitet struke, tako podržavam i zahtjeve učitelja, nastavnika i znanstvene zajednice da im se omoguće odgovarajući uvjeti i naknada za njihov rad.


Do nepravednih smanjenja koeficijenata dovela je bivša Vlada 2012. godine, stoga je što prije potrebno pronaći rješenje, kako podcijenjenim i potplaćenim službenicima u školstvu, tako i u zdravstvu te ostalim djelatnostima.

Pozivam na razuman okvir i vrijeme pregovora kako naši učenici ne bi trpjeli zaostatke i lošije učinke reforme koja je već prije deset godina mogla biti provedena”, stoji u tvitu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Sindikati su danas pozvali predsjednicu Grabar-Kitarović i Miroslava Škoru da do 31. listopada objave svima njihov stav o zaostajanju plaća učitelja i svim zaposlenima u obrazovanju.

Komentari

loading...