Predsjednica odlikovala Maksima Mrvicu Redom Danice hrvatske

Maksim Mrvica odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za izvanredne glazbene uspjehe i promociju hrvatske kulture u svijetu te ostvarenje kulturne suradnje s Narodnom Republikom Kinom. Odlikovala ga je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je u prigodi obilježavanja Dana državnosti uručila odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz svih područja javnog djelovanja.

Svečana ceremonija održala se na Pantovčaku, a Mrvica je iznimno polaskan odlikovanjem kojeg su do sada primili brojni uglednici iz svijeta kulture:

“Veliko je ovo priznanje za moj rad i dosadašnju karijeru, te mi je drago da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović to prepoznala. S ponosom uvijek promoviram Hrvatsku u stranim zemljama i medijima, a svakako ću s radošću to činiti i ubuduće. Imamo mnogo talentiranih ljudi koji rade sjajnu promociju Hrvatske u svijetu na području kulture, znanosti i sporta, a čast mi je što i ja tome mogu doprinijeti na području kulture”.

Proslavljeni hrvatski pijanist najprodavaniji je crossover pijanist na svijetu. Njegovi albumi prodani su u više od 4 milijuna primjeraka u 57 zemalja svijeta, dok je u mnogima dosegao zlatne i platinaste naklade. Njegove turneje obišle su cijelu zemaljsku kuglu, od kojih se ona u Japanu s 20 koncerata smatra najvećom turnejom stranog glazbenika u povijesti Japana.

Samo posljednja svjetska turneja ‘New Silk Road’ sadržavala je više od 60 koncerata na tri kontinenta, a redom je rasprodala niz prestižnih dvorana diljem svijeta: Sydney, Seoul, Peking, Shanghai i mnoge druge.

Mrvica je imao i čast nastupivši na proslavi Kineske Nove godine, ući u povijest najveće televizijske gledanosti na svijetu, te pritom i Guinnessovu knjigu rekorda. Prijenos je naime pratilo više od milijardu gledatelja.


Komentari