Predrag Štromar: ‘GUP sigurno neće biti predložen onakav kakav je sada’

Davor Pongračić / CROPIX

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo zbog velikog odaziva građana na javnu raspravu o izmjenama Generalnog urbanističkog plana Zagreba, ocijenivši da će zbog brojnih prijedloga i ideja u GUP-u sigurno doći do promjena, piše Index.hr.

“Drago mi je da su se građani odazvali pozivu, da reagiraju, da vide što je dobro, što nije dobro, da daju svoje prijedloge”, rekao je Štromar na konferenciji za novinare.

Dodao je da bi gradske stručne službe sada trebale analizirati sve prijedloge i napraviti stručnu procjenu kakav bi GUP trebao biti i tek onda bi on trebao ići na usvajanje u Gradsku skupštinu.

“Bila je javna rasprava, u njoj se može iznjedriti puno novih ideja i (GUP) sigurno neće biti predložen onakav kakav je sada. Pričekajmo kada struka završi svoj dio posla”, rekao je Štromar.

Naravno, dodao je, Ministarstvo mora provjeriti je li sve zakonski učinjeno.


“Izuzetno je bitno da plan niže razine bude usuglašen s planom više razine, a plan više razine od GUP-a je prostorni plan Grada Zagreba u kojemu su točno definirane namjene mnogih dijelova grada”, kazao je.

Ako će sva procedura biti odrađena zakonski, Štromar je rekao da će tada Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dopustiti izglasavanje GUP-a.

Što se tiče navodnog vladinog odustajanja od jačanja drugog mirovinskog stupa, Štromar je rekao da je HNS inzistirao na to da drugi stup ostane u kompletnoj mirovinskoj reformi.

“Želimo da drugi stup bude još jači jer to je budućnost svih naših mirovina”, rekao je ministar Štromar.

Komentari

loading...