Prebjegla iz SDP-a k Bandiću: Gordan Maras traži od Tamare Čubretović da vrati mandat

FOTO. Facebook / Tomislav Radnić

U četvrtak je SDP napustila potpredsjednica zagrebačkog ogranka i šefica SDP-a Črnomerec Tamara Čubretović te otišla u klub zastupnika stranke “Bandić Milan 365”.

Nedavno izabrani predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras je na svojoj Facebook stranici napisao da traži od Čubretović da vrati mandat.

Pozivam gđu Tamaru Čubretović da vrati mandat Skupštini Grada Zagreba koji su joj svojim radom omogućile tisuće članica i članova SDP-a te građani Zagreba koji su glasali za SDP, a ne za Milana Bandića, napisao je Maras.

Jučer je iz kluba SDP-a u klub Milana Bandića otišla gospođa Tamara Čubretović. Na žalost nije prva, ali vas uvjeravam da ću napraviti sve da se u budućnosti ovakve stvari ne dešavaju. Bandićev model upravljanja Gradom mi nije prihvatljiv i zato će oni koji u budućnosti budu predstavljali SDP u Skupštini biti oni za koje ćete u startu znati da ovakvo što ne mogu napraviti. Žao mi je što neki kolege ovu situaciju koriste kako bi i mene optužili za odlazak gospođe Čubretović te tako rade dodatnu političku štetu SDP-u Zagreba. Srećom, nebuloza da je gospođa otišla zbog pritisaka novog vodstva zagrebačkog SDP-a je istinita kao i to da sam ja u biti prerušeni Milan Bandić. 

Nikakvi pritisci ovdje nisu razlog odlaska jer bi onda ti pritisci djelovali samo na one koji rade u ZG Holdingu, a takvi specifični pritisci ne postoje. Ovo je za mene identična situacija kao i kod Radenka Tomića te umjesto opravdanja za kolegicu Čubretović koje javno daje kolega Hrestak ja tražim da SDP-u vrati mandat u Skupštini koji je radi SDP-a i dobila, napisao je Maras


Kako doznajemo iz izvora bliskog SDP-u stranka je pred raspadanjem i ovakvi prebjezi nisu ništa čudno jer oni koji mogu žele zadržati postojeće pozicije. Izvor smatra da SDP neće moći preživjeti iduća dva izborna ciklusa jer nema broj ljudi po Saboru i gradskoj skupštini kakav je imao.

Podsjetimo da je zagrebački gradonačelnik krenuo u borbu prikupljanja novih članova kako bi izbacio Brunu Esih i Zlatana Hasenbegovića. Tada je Bandiću prešao SDP-ov zastupnik Radenko Tomić, a špekurilao se i prelazak Tamare Čubretović.
Pročitajte članak ovdje.

Komentari

loading...
-->