PRAVDA ZA GRAĐANE! Smjenjen je čovjek iz Hrvatskih voda zadužen za dizanje trnjanske ustave!

Foto: Facebook/ Trnje - na posljednjoj liniji obrane

Sada se može reći da se drama oko dizanja ustave na Trnju polako privodi svome kraju. Nakon što je ‘heroj’ koji je provalio u objekt Hrvatskih voda i digao ustavu, Tihomir Blagus, izjavio da nije dobio kaznu za dizanje ustave, iz Hrvatskih voda stiže nova vijest o tom slučaju.

Ova je ustanova smijenila svog djelatnika koji je bio zadužen za dizanje ustave, Zvonka Marenića, voditelja vodnogospodarskog odjela za gornju Savu u Hrvatskim vodama. On je te noći trebao biti na dežurstvu, a iz Hrvatskih voda sada tvrde da je nedostajalo komunikacije s Vodoopskrbom koja ih je trebala obavijestiti da otvore branu, piše 24sata.

Inače, Hrvatske su vode podijeljene u šest jedinica poput ove za gornju Savu, a Marenić je bio zadužen za cijeli zagreb i za kvart Trnje.

Podsjetimo, nakon što je Blagus prvi puta bio prijavljen za dizanje ustave kojoj navodno nije bila svrha odvođenje oborinskih voda u Savu, njihovi su djelatnici napravili istu tu stvar u poplava koje su uslijedile vikend nakon.

“Moramo spriječiti da se to ponovi i imati bolje protokole. To je najvažnije. Mi pokrivamo golemo područje, a tako je bilo i te noći. Vodoopskrba treba obavijestiti da im sustav puca – rekao je za 24 sata izvor iz Hrvatskih voda.


Komentari