Poznatu humanitarku dočekalo neugodno iznenađenje od strane policije: ‘Uskratili ste za taj iznos nekome kome sam mogla pomoći’

Diplomirana odgojiteljica, Emina Pršić, putem Facebooka obratila se nepoznatoj osobi koja je slikala njezin automobil policiji u jutarnjim satima. Odgojiteljica je u 8:45 parkirala na mjesto za istovar i utovar, što kao neslužbena osoba ne bi smjela. No, ono što je istovarala jest teški kofer pun knjiga i socijalne pomoći za 50tero djece koje je slala u pošti Sveta Nedjelja.

Iako je svjesno nepropisno parkirala, njezina namjera jest bila pomoći onima kojima je to zaista potrebno, a ono što ju je neugodno iznenadilo jest da joj je policija došla u dom i usmeno priopćila kako ju je netko slikao i anonimno prijavio prilikom navedene radnje.

Kaznu je platila i u objavi poručila: ‘S time da sam platila kaznu, uskratili ste za taj iznos nekoga kome sam mogla pomoći dodatno. Svijet bi bio ljepše mjesto kada bi policiju tako agilno zvali za nasilje u obitelji, stali u obranu nemoćnog, napravili jutros nešto humano za društvo‘.

Osvrnula se i na to da očigledno živimo u društvu koje je nedovoljno socijalno osviješteno, te sarkastično čestitala osobi koja ju je anonimno prijavila.

“Dok vi imate vremena mene slikati i anonimno prijavljivati, meni je vas žao. Jer znate iako je Porsche u pitanju i imate predrasude njega vozi osoba koja je jutros krenula pomoći pedesetak duša. A zbog vas takvih i nas malo što je ostalo socijalno osvješteno gubimo volju za djelovanjem i pomaganjem”, zaključuje ova humanitarka.


Komentari