POZNATI ZAGREBAČKI UGOSTITELJ: ‘Zbog pojedinaca smo kažnjeni svi, a mi koji smo se držali mjera ispali smo budale!’

Foto; PR

Najnoviju odluku Nacionalnog stožera da kafići i noćni klubovi od petka smiju raditi samo do ponoći nije najbolje “sjela” ugostiteljima.

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak otvoreno kritizira ovakvu odluku Nacionalnog stožera.

“Zbog pojedinaca koji se nisu pridržavali epidemioloških mjera smo svi kažnjeni, a mi koji smo se držali mjera i preporuka smo ispali budale“, poručuje Medak.

Navodi da je tu zakazao i Nacionalni stožer jer je propustio priliku oformiti sustav koji bi nadzirao i kažnjavao prekršitelje preporučenih mjera, za što su se, kaže, mogli zaposliti ljudi sa Zavoda za zapošljavanje, odnosno njima se mogla popuniti Civilna zaštita jer ionako imamo “more nezaposlenih“.

“Zbog nesposobnosti Nacionalnog stožera da organizira Civilnu zaštitu koja bi to nadzirala, za što su imali gotovo šest mjeseci, sad su kažnjeni svi ugostitelji“, napominje Medak.


Osim toga, nastavlja Medak, Stožer je mogao organizirati i on-line edukaciju poput higijenskog minimuma kojeg polažu svi ugostitelji, a kojom bi i ugostitelji i konobari i svi građani putem platforme e-Građani “položili“ epidemiološke preporuke.

Podsjetimo, jučerašnjom odlukom Nacionalnog stožera koja stupa na snagu već sutra ograničava se radno vrijeme kafića i noćnih klubova do ponoći, a ova pooštrena mjera donesena je nakon što je u Hrvatskoj tijkekom jučerašnjeg dana zabilježen dosad rekordan broj novooboljelih, njih 180.

Nova mjera Nacionalnog stožera: Od petka kafići i noćni klubovi smiju raditi samo do ponoći!

Komentari

loading...