Poznati neki kriteriji vezani za stanove koje će građanima unajmiti Vlada, a mogla bi platiti i one zagrebačke

FOTO: Facebook/ Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković, najavio je raspisivanje natječaja za najam stanova, no to neće biti natječaj za one koji su bez doma ostali, već za stanodavce, rekli su iz Stručne radne skupine za izradu zakona o obnovi zgrada Večernjem listu. 

“Budući da će se stanovi tražiti na tržištu, propisat će se određeni kriteriji u smislu cijene koju država može plaćati i na koje razdoblje se nekretnine unajmljuju kako ne bi postojala mogućnost da se, primjerice, nakon određenog vremena vlasnici odluče najmoprimce izbaciti”, tvrde te navode kako će se gledati da kvadratura stana odgovara broju osoba koje će se smjestiti u njega.

To pak znači da će samac primjerice, moći dobiti do 47 kvadrata, dok se za četveročlanu obitelj predviđa šezdesetak. Otkrili su i kako Vlada računa da će cijene nekretnina padati s obzirom na situaciju s pandemijom pa će stanova onda biti dovoljno za sve. A računaju i na to da će dnevni najmovi postati dugoročni u narednom razdoblju.

I stanovi u vlasništvu grada mogli bi biti stavljeni u najam pa će onda država platiti i njih.

“Ti će se stanovi gledati kao javno najamni stanovi, a ondje vam je stanarina za, primjerice, šezdesetak kvadrata oko 160 kuna”, zaključuju iz Gradske uprave.


Komentari