Poznati hrvatski trgovački lanac osumnjičen za ‘nepoštenu trgovačku praksu’

Foto: www.plodine.hr

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je objavila u četvrtak na svojoj internetskoj stranici da je u okviru svojih ovlasti po službenoj dužnosti pokrenula upravni postupak protiv riječkog trgovca PLODINE d.d. zbog sumnje u iskorištavanje značajne pregovaračke snage nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

Navedeni upravni postupak rezultat je analize jednog od ugovora tog društva s njegovim dobavljačem u kojem je Agencija utvrdila postojanje jedne ili više nejasnih i/ili spornih odredbi, što dovoljno ukazuje da postoje indicije za pokretanje postupka Agencije po službenoj dužnosti, pojasnili su.

Pri tome treba istaknuti kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca, ili otkupljivača i/ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede ZNTP-a. Sve relevantne činjenice i okolnosti će se utvrditi u postupku ako se pronađu konkretni dokazi koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka. Na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja, Agencija će u konkretnom predmetu donijeti meritornu odluku.

Ukazuje se kako zbog zaštite poslovnih tajni, Agencija ne može komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku, ali će po završetku postupka odluku u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama.


Komentari

loading...
-->