Poznati glumac stolcem gađao baletane nakon predstave: ‘Bit će sankcioniran prema pravilniku’

Boris Kovacev / CROPIX

U subotu navečer nakon završetka plesne predstave “Metropolis”, glumac Milan Pleština u kafiću HNK-a verbalno je i fizički napao baletane, inače strane državljane, a potom na njih bacio stolac. Skandal je to kakav se u kulturnim ustanovama ne događa, a nemili događaj odmah je pokrenuo lavinu komentara i “priča iz pouzdanih izvora”, piše Večernji.

Intendantica zagrebačkog HNK-a Dubravka Vrgoč za incident je saznala tek u ponedjeljak te komentirala: “O incidentu u kantini HNK u Zagrebu, koji se dogodio u subotu 12. 10. nakon izvedbe baletne predstave ‘Metropolis’, saznali smo od baletnih umjetnika. Kako nitko od prisutnih nije prijavio policiji, nismo dobili ni zapisnik, već smo u ponedjeljak 14. 10. primili prijave o tom događaju”, piše u njezinoj izjavi za medije.

“Tijekom razgovara sa svim sudionicima toga incidentna, glumac Milan Pleština se ispričao kolegama baletnim umjetnicima koji su ispriku prihvatili. Takav incident bit će sankcioniran prema pravilniku HNK” dodala je.

Nastavno na službenu izjavu, glumac se nadovezao s pisanom isprikom.

Najiskrenije se ispričavam kolegama plesačima u bifeu HNK. Ja sam krivo i pretjerano reagirao na jednu situaciju i rekao nešto pretjerano i uvredljivo. Jako mi je žao zbog toga, ali bilo je u afektu. Inače ljude iz drugih država u našem teatru smatram dobrodošlim i jer vjerujem u humanizam nezaobilaznim”, kazao je Milan.

FOTO: HNK

 


Komentari