POZNATI BBB O TRUTOVIM OPTUŽBAMA: Odbrusio mu na tvrdnje o pijanim navijačima koji su samo smetali

Ilustracija: Robert Sivonjić

Iako potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije nastoje pomoći baš svi, kritike na račun organizacije ne nedostaje. Dok dio javnosti smatra da država djeluje spore, te da su upravo razne volonterske udruge i navijačke skupine “spasile” situaciju, čini se da čelnik Civilne zaštite Damir Trut ne dijeli isto mišljenje.

Podsjećamo Trut je prilikom davanja izjave rekao kako su navijači zapravo smetali.

“To što su se navijači organizirali, to je želja nekome pomoći i to je ok, ali u tom trenutku to nije bilo dobro. Trebali su pričekati par sati ili dana. I što su napravili? Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sad nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu. Morali smo se baviti njima umjesto stradalima. Ja ih sve poštujem, i ja sam bio navijač, imaju srce i snagu, ali kad ih je ovdje 2000, pa malo budu divlji, to nam stvara probleme. Možda za koji dan da dođu organizirani, a ne odjednom 1600”, izjavio je Trut i izazvao žestoku reakciju od strane navijača.

Oglasio se slijedom toga i poznati BBB i odvjetnik koji je uz ostalo poznat i po zastupanju Marka Perkovića Thompsona osebujni Davorin Karačić koji je bez dlake na jeziku izrazio svoje stajalište.

”Obzirom na Trutove izjave o pijanim navijačima koji su se tukli, po potresom pogođenim područjima, pozvao bih sve ljude koji su zadnjih dana pomagali pogođena područja, jesu li možda zadnjih dana uočili prepune petrinjske i ostale ulice gdje masa navijača dodaje pića jedan drugom a ekipice uz vatru se uz galamu međusobno pesniče?

Jer po Trutu i njegovim opisima, izgleda, takav bi dojam trebali steći neupućeni ljudi.

Nevjerojatna je kadrovska struktura našeg društva”, poručio je Karačić.


Komentari