Poznata Zagrepčanka ogorčeno poručila: ‘Kolinda me razočarala kao žena!’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Na sinoćnjoj večeri inicijative #SPASIME i Zaklade za ljudska prava i solidarnost SOLIDARNA koju je pokrenula Jelena Veljača prikupljale su se donacije za pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog nasilja putem aukcije umjetničkih djela hrvatskih autora i pozivnog centra.

Na aukciji su sudjelovale osobe iz javnoga, kulturnog i političkog života, a među njima se našao i premijer Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Veljača je cijelom akcijom izuzetno zadovoljna, no nedolazak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović posebno ju je razočarao.

“Razočarana sam kao žena što Kolinda Grabar Kitarović nije s nama. Nadala se sam se da će kao žena odlučiti pružiti nam potporu. Jer, ima imidž u svijetu i nasilje je žensko pitanje pa bi nam njena potpora jako pomogla. Pozvali smo je, razlog zašto nije došla nismo dobili, ali valjda nije smatrala da je to dovoljno važno u njezinom rasporedu”, izjavila je Veljača za RTL

Kampanja prikupljanja sredstava za ekonomsku, pravnu, psihološku, liječničku i stambenu pomoć žrtvama, čiji je dio i ova aukcija, trajat će do kraja srpnja. Za vrijeme donatorske večere prikupljeno je nešto više od 160 tisuća kuna.

Na telefonima u pozivnom centru bili su još i Ana Pecotić i Anica Tomić, jedne od osnivačica Inicijative #SPASIME, odvjetnica Jadranka Sloković, glumice Judita Franković i Ana Begić Tahiri, glumac Filip Juričić, glazbenik Tonči Huljić, urednik Zoran Šprajc, novinarka Damira Gregoret, HTV-ova voditeljica Danijela Trbović i njen kolega Duško Ćurlić, pjevačice Severina Vučković i Jelena Rozga, Susana Ritz, majka žrtve vršnjačkog nasilja Luke Ritza, predstavnik MUP-a i drugi.

Građani se mogu uključiti u humanitarnu akciju i pomoći pozivom na broj (060 9003), uplatom na žiro račun Fonda (HR8023900011500151640) ili online donacijom putem stranice Indiegogo.

Uplate na žiro-račun Hrvatske poštanske banke glase na: SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trga kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb, OIB: 77689629939 s opisom plaćanja: Za Fond SPASIME. Za uplate iz inozemstva SWIFT je HPBZHR2X.

Tijekom donatorske večere za sada je prikupljeno nešto više od 160 tisuća kuna


Komentari