Poznata cijena: Evo koliko će vas koštati vožnja novom sljemenskom žičarom

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Izgradnja sljemenske žičare napreduje prema planu te bi ista trebala biti završena u roku, točnije do kraja svibnja iduće godine, prenosi HRT.

Zbog izgradnje zatvorena je Sljemenska cesta za sav promet od 9 do 16 sati zbog čega negoduju sljemenski ugostitelji. Najsloženiji dio posla na gradilištu je obavljen. Postavljena su 34 temelja duž cijele trase, pa je sada sve spremno za montažera, austrijsku tvrtku koja gradi žičaru.

“I oni su već uvedeni u posao, krenuli su s radovima na donjoj postaji, montirali su onu glavnu 18 tonsku konstrukciju i pogonsko uže od kud starta žičara pogonski”, rekao je voditelj projekta Goran Radić.

Neslužbeno, cijena vožnje mogla bi biti 50 kuna za domaće posjetitelje, što bi jednu četveročlanu obitelj, koja je došla na izlet, stajalo 200 kuna. To je, tvrde sljemenski ugostitelji, preskupo, a i njima bi ugrozilo posao.

“Ne smijemo govoriti o cijeni karte koja bi bila veća od cijene graha u pojedinom planinarskom domu. Mislim da bi trebalo sjesti s nadležnim organima te da pitaju nas koji živimo to Sljeme i koji smo na meti gostiju koji dolaze”, ističe Živana Ćevid-Rumbak, predsjednica Udruge ugostitelja Sljemena.

Autobusi koji polaze u 11:30 te u 13:50 sljemenskim su ugostiteljima za sada jedina nada da će im, osim planinara i pješaka, doći i drugi gosti. Tako će biti sve do 31. svibnja 2020. kada bi sljemenska žičara trebala zasjati u novom ruhu.

Volume 90%

 


Komentari